Flæskesteg – test run II

Steg: Svinekam med ben
Vægt: 2 kg
Leverandør: Kvickly

Tilbehør: Rødkål lavet på 1 lille rødkålshoved efter Prices opskrift, opbagt sovs og alm kartofler

Fad
– 2 kartofler
– 1 mellem løg
– 1 gulerod
– 1 L vand

Ovn
– 200 grader
– Start: 17:00

Kl 13:00: Stegen pakkes ud og stilles fremme til tørring ved stuetemperatur.

Kl 16:30: Stegen efterridses og gnides ved generøse mængder af groft salt imellem alle ridser.

Kl 17:00: 16 grader kernetemperatur. Der startes på 200 grader.

kl 17:45: Stegen ser allerede fornuftig ud.

Kl 18:15: 63 grader. Stegen tages ud og sværen er sprød.

Kl 18:30: 71 grader: Stegen er færdig. Sværen er ganske acceptabel.

Resultat:
– Stegen skal stå nogle timer og tørre
– Alle ridser skal gnides grundigt med groft salt
– 200 grader fra start er nok til at danne svær
– Kernetemperatur acceptabel. Kød saftigt og nogenlunde mørt

To do:
– Steg kunne godt være taget ud lidt før.
– Måske lidt grill for åben låge til sidst?

Start
Det ser godt ud allerede efter 45 minutter
Sidste check af steg efter 1 time og 15 minutter
Slutresultat