Flæskesteg – test run I

Steg: Svinekam uden ben
Vægt: 1,2 kg
Leverandør: Lidl

Fad
– 2 kartofler
– 1 stort løg
– 2 gulerødder
– 0,8 L vand

Ovn
– 50 grader
– Start: 11:30

Kl 16:00: 34 grader kernetemperatur. Der skrues op til 100 grader.

kl 16:30: 56 grader. Der skrues ned til 50 grader

Kl 1800: 58 grader. Der skrues op til 220 grader. Svær dannes men det går langsomt

Kl 18:15: 66 grader: der skrues op til 240 grader + grill

Kl 18:25: 77 grader. Svær men med sorte markeringer. Steg ud

Redultat:
– 50 grader er for lidt til langtidsstegning
– alm varme er ikke nok til at danne svær
– grill sat igang for sent og stoppet for sent
– for mange bare områder uden svær
– kernetemperatur blev for høj. Kød tørt og kedeligt og mørt